Τα Νέα μας

Χριστούγεννα στο Πήλιο

16-11-2017

Το Πήλιο μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μια παλέτα χρωμάτων που έχει πέσει πάνω στο δάσος του και το χειμώνα ντύνεται στα λευκά! Απαράμιλλη ομορφιά, με κρυφά μονοπάτια και ιστορικά γεφύρια για πεζοπορία αλλά ρομαντικές αναζητήσεις, μυρωδιές της φύσης, όπως αυτή που αφήνει η βροχή επάνω στα φύλλα ή εκείνη του ξύλου που καίγεται στο τζάκι και των βοτάνων, που γίνονται τα πιο γευστικά ζεστά ροφήματα. Γραφικές πλατείες αξίζουν μια φωτογραφία και σας φέρνουν πιο κοντά με την παράδοση και τους ντόπιους. Στο Πήλιο αξίζει να ταξιδέψετε οικογενειακά, αλλά και με το άλλο σας μισό και αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επειδή στο Πήλιο αξίζει να ταξιδέψεις όχι μόνο οικογενειακά, αλλά και με το άλλο σου μισό και με γνώμονα πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σου προτείνω καλό, αυθεντικό πηλιορείτικο φαγητό, με συνταγές βασισμένες στα μυρωδικά του βουνού και ποιοτικό κρασί, στις ταβέρνες που αγκαλιάζουν τις μικρές πλατείες.

Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Πορταριά, Χάνια, Μηλιές είναι μερικά από τα πιο γνωστά χωριά του όρους που θα σας προσφέρουν τη φιλοξενία τους, τις παραδοσιακές λιχουδιές τους, όπως τα γλυκά του κουταλιού και θα σας αφήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.